Napisao/la  2017-05-15

IZLET BRIJUNI

(2 glasova)

Ipa Istra je lijepi proljetni dan iskoristila i sa svojim članovima posjetila Brijunsko otočje ili brijunski arhipelag koji danas svakako predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

U okviru turističkog obilaska dostupnog javnosti obišli smo Veliki Brijun na kojem je viđeno autohtono raslinje,  izvanredno očuvana mediteranska makija, livade na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari, aksisi i mufloni, a koji su dio brijunskog krajobraza i izletničkog programa.  Nadalje, turističkim vlakom posjećujemo udaljene arheološke lokalitete ; zaljev Verige s ostacima rimske vile rusticae iz I st.n.e.  kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre,somalijske ovce,  indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Također u nastavku obilaska Velikog Brijuna posjetili smo i botanički vrt otoka , te malu gotičku crkvu Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre koji su također uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.
Zahvaljujemo se čelništvu Nacionalnog parka Brijuni na sponzorstvu, te angažiranju vodiča ,koji su nam omogućili  zaista jedinstveni doživljaj u obilasku svih znamenitosti i zanimljivosti.

Pročitano 5514 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se