Napisao/la  2018-02-06

RUNNING TEAM - IPA ISTRA

(2 glasova)

Početkom 2018. godine od članova IPA ISTRA-e osnovana je sekcija trkača sa ciljem promicanja zdravog načina življenja bavljenjem aktivnosti u prirodi, zdravog načina života kroz rekreativno trčanje sudjelovanjem u sportskim natjecanjima u organizaciji policijskih udruga, odnosno ostalih trkačkih natjecanja, kao i humanitarnim utrkama diljem Istre, Lijepe naše.

Udrugu čine policijski službenici i umirovljenici, te počasni članovi, a koji su sve već dokazani ljubitelji kilometara na cestama, odnosno trčanja u prirodi, uzbrdica i nizbrdica, dok su neki članovi još u mladosti pokazali značajne rezultate u maratonskom/ultra prugaškom trčanju, a i u sadašnjosti pokazuju značajne rezultate i visoko su pozicionirani na listi istarskih trkača sukladno svojim starosnim kategorijama.
Spomenut ćemo naše članove, legendarnog istarskog ultra maratonca Zorana Antolovića, koji je 80/90-tih godina istrčao 13 puta utrke na 100 km, 200 km, utrku na 24 sata kojom prilikom je istrčao 252 km, 3 puta bio na svjetskim policijskim igrama kao sudionik maratona, te naša heroina Nataša Rogić Jukopila koja je u tri godine od planinarke prerasla u ultra prugašku trkačicu sa više trail utrka iznad 100 km diljem RH/Slovenije, osvojila devet pobjedničkih postolja, te ukupno drugo mjesto Hrvatske trekking lige, a uz to uspješno istrčala i najdužu utrku 100 milja Istre (171 km).
Uz spomenute, članovi su Emir Jakupović koji se nakon 30-tak godina kada je  postigao značajne rezultate na maratonu, ultra maratonu 60 km – 2 mjesto, vraća dugo prugaškom trčanju, Bernard Perković koji je na 100 milja Istre već uspješno istrčao dionice od 70 i 110 km, Gordana Ostović i Suzana Sokač koje su istrčale uspješno više trail utrka, od kojih i 42 km na 100 milja Istre, kao i polumaratone u Ljubljani i Zagrebu, te Dragutin Cestar uspješni sudionik više polumaratona diljem RH/Slovenije/Italije, kao i Dražen Tomić i Josip Bubić sudionici atletske zimske lige u Istri.   
Promociju udruge i načina sportskog življenja također će pronositi naši počasni članovi Robert Radojković iz Tar-Vabrige, trenutno najuspješniji maratonac u RH i rekorder cestovnog trčanja, kao i dr. Helena Blažić iz Pule – specijalist medicine rada i sporta, koja u svojoj karijeri ima istrčanih preko 20 polumaratona.           

Pročitano 2964 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se