Napisao/la  2019-04-15

MEĐUNARODNI IPA CUP TRAP USPJEŠNO ZAVRŠEN

(0 glasova)

Članovi upravnog odbora našeg kluba su prilikom donošenja programa rada za 2019 godinu proveli puno sati u planiranju programa te što ponuditi članovima pod krilaticom servo per amikeco.

Tako se iskristalizirao prijedlog da se organizira natjecanje za koje smo sigurni da do sada nije bilo u IPA Hrvatskoj sekciji , a isto tako nije nam bilo poznato da je i na razini svjetske IPA navedena aktivnost provedena. Potaknuti informacijom donijeli smo odluku da ćemo pokušati organizirati natjecanje u TRAP disciplini s obzirom da veliki broj članova su ujedno i lovci a ova disciplina i njima odgovara.
Kontaktirali smo našeg počasnog člana Giovannija Cernogoraz koji je ujedno bio i olimpijski prvak u ovoj disciplini te njegovog oca Valtera i našeg tajnika Igora Dasović, koji su ideju prihvatili i zajednički krenuli u realizaciju, suradnjom SD GUSAR I IPA ISTRA.
Ponosni smo na uspješno odrađenu aktivnost, a ujedno isto tako realiziranu počevši od okupljanja klubova iz Slovenije te Italije, a većim dijelom iz naše domovine, od Slavonije do Dalmacije, koji su dominirali svojom aktivnošću. Uz podršku Giovanija osmišljen je plan natjecanja kojeg smo potom i poslali svim klubovima u Hrvatskoj kao klubovima u Sloveniji, Italiji i BiH. Također ovo natjecanje prepoznala je i središnjica IPA organizacije (IPA-IAC) te međunarodni predsjednik gosp. Pierre-Martin Moulin, koji je ujedno i putem pisma pozdravio organizaciju natjecanja kao i sve strijelce te goste. Tako smo našu aktivnost imali i u IPA Newsletteru koji se dostavlja svim sekcijima u svijetu na što smo iznimno ponosni, kako se bližio dan natjecanja tempo se ubrzavao i rad na samoj organizaciji kako samog natjecanja tako i svih onih sitnih ali i krupnijih stvari koji prate natjecanje kako bi se svi prisutni osjećali ugodno na području našeg kluba. Naravno, neizostavnu podršku smo imali od gradonačelnika grada Novigrada Antea Milos, Zapovjednika zapovjedništva specijalne policije RH Alena Klabot, Načelnika PU Istarske Bože Kirina te gosta načelnika PU Međimurske Ivana Sokač, kao i IPA Hrvatske sekcije, medijskih pokrovitelja, Glasa istre, te Ipress-a koji su popratili ovu našu aktivnost. Natjecanje je prošlo u najboljem redu,a natjecatelji su svoje mete uspješno gađali što su promatrači itekako znali podržati. Na kraju završnog kruga konačni poredak u ekipnom dijelu je: prvo mjesto IPA Međimurje 1 ( Bistrović Ljubomir, Srnec Mladen i Židov Milan) dok je na drugom mjestu IPA Varaždin (Ivan Korpar, Branko Škrnjuk, Slavko Štrlek), a trećem mjestu IPA Međimurje 2 (Balent Stanko, Novak Damir i Varga Ivica). U pojedinačnoj konkurenciji sva tri mjesta osvojili su međimurski strijelci ( Srnec, Varga, Bistrović). Naravno ne umanjujemo i uspjeh naših ekipa IPA ISTRA 1 ( Franko Fattor, Ivica Šest i Nikola Cindrić), te IPA ISTRA 2 (Damir Vitasović, Emil Maružin i Klaudio Tomaz), koji su osvojili pozicije za 4 i 6 mjesto u ukupnom poretku. Završetak je okrunjen podjelom odličja i nagrada dodijeljenih od strane predsjednika IPA sekcije Miljenka Vidak, te podpredsjednika sekcije i predsjednika kluba IPA ISTRA Lorisa Kozlevac, a nastavak je uslijedio okrijepom, te zabavom svim prisutnih u prostorijama SD Gusar.

Pročitano 2454 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se