Napisao/la  2022-03-03

IPA ISTRA NA SPLITSKOM MARATONU

(0 glasova)

U bilom Gradu - Gradu baluna 27. veljače 2022. godine održan je 22. Splitski maraton na kojem je sudjelovalo 2.750 trkača iz više od 40 zemalja svijeta, koji su ulicama najlipšeg Grada na svitu trčali jednu od 3 dionice -  Trofej Slobodne Dalmacije (5 km), polumaraton (21 km) ili maraton (42 km).

Trkači su tijekom maratonske utrke kroz prekrasne lokacije mogli upoznati mnoge znamenitosti od splitske Rive i Dioklecijanove palače gdje je bio start/cilj, do Vranjičkog poluotoka (male Venecije) s pogledom na Salonu, trčati kroz vojnu luku Lora, počasni krug atletskom stazom na Poljudu, pretrčati Park šumu Marjan, zatim  strogim centrom Grada i svim plažama, ali i biti opskrbljeni potrebnim napitcima i hranom od strane 400-tinjak veselih i susretljivih volontera.  
Isto tako, sa aspekta sigurnosti takmičara, može se pohvaliti organizacija maratona, gdje su svoj doprinos sigurnosti uz redarsku službu, dali i policijski službenici PU splitsko dalmatinske.
Na međunarodnom 22. Split maratonu, prkositi snažnoj buri odlučili su i članovi IPA Istre, obitelj Jakupović, Alica, Emir i sin Adriann, te su ostvarili odlične rezultate u svojim kategorijama.
Najmlađi član obitelji  Adriann je zauzeo 3. mjesto u kategoriji kadeta na 5 km, Emir je na najdužoj stazi maratona zauzeo 3. mjesto u svojoj kategoriji, dok je Alica u kategoriji žena od 20-50 godina bila na 31-om mjestu od gotovo 190 žena utrke na 5 km, te su tako dali svoj mali doprinos učešćem na ovom sportskom događaju.
I na kraju možemo samo potvrditi riječi pjesme uz koju su startali maratonci, naše legendarne pop ikone Dine Dvornika, „I moš govorit kontra mene i kontra cilog svita ma neću da čujen ništa“ – NIŠTA KONTRA SPLITA!

Pročitano 696 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se