Napisao/la  2023-11-06

IZLET U LJUBLJANU-ADVENT

(1 Glasaj)

Poštovani članovi i članice IPA Istre, Nakon niza ugodnih zajedničkih aktivnosti članova IPA Istre koje smo realizirali tijekom ove godine, sa iznimnim zadovoljstvom vas izvješćujemo da smo isplanirali još jedno u nizu zajedničkih druženja u koje možete uključiti i vama drage osobe ili članove obitelji, a to je posjet Ljubljani i adventu koji će se održati dana 09.prosinca 2023.g.

Predviđena je šetnja ulicama starog grada, razgledavanje Prešernova trga i franjevačke crkve Marijina Uznesenja (Frančiškanska cerkev) i Prešernov spomenik, okolne zgrade poput Centralne ljekarne ili Hauptmanove kuće, kao i najpopularnijeg i najljepšeg gradskog mosta - Tromostovja, te Trnovski, Zmajski i Čevljarski most. S druge strane Ljubljanice nalaze se Filipov dvorec i Kresija, dvije zgrade koje su kao svojevrsni ulaz u staru gradsku jezgru. Prvi od tri najbitnija tamošnja trga jest Mestni trg, gdje se nalazi zgrada Gradske vijećnice (Mestna hiša) iz 18. stoljeća, kao i mramorna Robbova fontana (Robbov vodnjak). Odmah u blizini su gradska prvostolnica, barokna crkva sv. Nikole, te Nadbiskupski dvor (Nadškofijski dvorec). Druga dva trga su Gornji trg te Stari trg na kojem se nalazi Stiški dvorec, a danas je u njemu smještena Glazbena akademija, dok se nešto dalje nalaze prva isusovačka crkva u Sloveniji, crkva sv. Jakova (Šentjakobska cerkev), kao i Deželni dvorec, tj. zgrada rektorata današnjeg Sveučilišta. Vrhunac obilaska za mnoge je bio i Ljubljanski grad – srednjovjekovni dvorac na Grajskem griču, brdu iznad centra Ljubljane . Najljepši dijelovi tvrđave su Grajsko dvorišče, Grajska kapela sv. Jurija, koja je ujedno i zaštitnik grada,

Cijena izleta iznosila bi 20,00 € po osobi (prijevoz), dok je ručak u samostalnom aranžmanu, a satnica polaska biti će dostavljena svim prijavljenim članovima naknadno.

Rok za prijavu (predbilježba) je do 20. studenog 2023.g., dostavlja se isključivo putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te kontakt broj Valter Opašić 0038598721394. Plaćanje je avansno zaključno sa danom 27.studenog 2023.g.  Uplate koje do toga datuma ne budu realizirane, smatrati će se odustajanjem od izleta.
Na izlet se može prijaviti član IPA-e te još jedna osoba (prijatelj ili član obitelji). Član IPA-e mora biti prisutan u autobusu na dan polaska. Planira se maksimalno popunjavanje brojeva osoba u autobusu. Ukoliko se planirani broj polaznika (do popunjavanja autobusa) prijavi prije 20. studenog 2023 g., prijave će tada biti zaključene odnosno ostali zainteresirani biti će o tome obaviješteni i neće im se dostaviti uplatnica. VAŽNO: pravovremeno prijavljenim polaznicima na izlet uplatnica će se dostaviti na e-mail zabilježen u obrascu predbilježbe prilikom  prijave nakon zaključenja predbilježbi. 

 

Pročitano 105 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se