Napisao/la  2024-06-11

TRI VRHA U TRI DANA

(0 glasova)

 

Član IPA Istre, Goran Paradžiković uz podršku i sudjelovanje njegove supruge Marilene, odvažio se na zahtjevan poduhvat i u tri dana pohodio tri vrha.

Naime, već tradicionalno u organizaciji IPA Šibensko-kninske  organiziran je tradicionalni uspon na najviši vrh Hrvatske Sinjal, Dinara (1831 m/nv). Kao jedini predstavnik IPA Istre u pohodu se sa pitomcima Policijske akademije u pratnji odgajatelja i profesora, članovima drugih IPA klubova iz Hrvatske i IPA Sekcije Češka priključio i naš član Goran Paradžiković. Dan prije samog pohoda na Sinjal, Goran je odradio pohod na Kijevski bat. Bat (1206 m/nv) je najviši vrh Kijevskog Kozjaka i nalazi se nasuprot velike Dinare i vrha Sinjal. Nekoliko desetaka metara sjevernije od glavnoga vrha nalazi se velik metalni križ okrenut prema Kijevu. Vrh iz podnožja izgleda poprilično impozantno jer se s vrha u dubinu sjeverno  i istočno spušta gola stijena visoka 150 m. Sa vrha se pružaju pogledi na selo Kijev i prmea Dinari, na istoku se vide Troglav, jugoistočno Perućko jezero i Svilaja a na jugu Moseć i jugozapadno Promina, Petrovo polje i Drniš. Sam pohod na Sinjal preko Glavaša i pored Planinarskog skloništa Drago Grubać proteklo je u odličnom društvu, a sve penjače je na kraju pohoda dočekao odličan roštilj. Kako dva vrha u dva dana nisu bila dovoljna za našeg Gorana sljedeći dan odradio i „Danas đir po otoku Visu“ gdje je odradio uspon na vrh Hum (564 m/nv) iz sela Žena Glava, nakon kojeg se spustio u Komižu. Laganom šetnjom po Komiži završi je treći dan uspona, te se nakon transfera do Visa oprostio sa trajekta od otoka Visa i neprocjenjivih ljepota lijepe naše. Sve pohvale i zahvale idu kolegama IPA Šibensko-kninske na organizaciji pohoda na Sinjal, gdje su IPA članovi dobili priliku za druženje i upoznavanje neotkrivenih bisera lijepe naše.  

 

Pročitano 149 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se