Napisao/la  2022-05-10

ULTRA TRAIL VIPAVA VALLEY

(1 Glasaj)

Proteklog vikenda u Sloveniji je održano sedmo izdanje utrke Ultra Trail Vipava Valley, na kojem je sudjelovala i članica Regionalnog kluba IPA Istra Suzana Sokač.

Natjecatelji su mogli birati između staza različitih dužina, od 170 do 13 kilometara, a naša članica odabrala je stazu Legionar, dužine 32 kilometra s oko 1600 metara uspona. Start i cilj utrke bili su na glavnom trgu u mjestu Vipava koje se smjestilo u samoj dolini. Staza je odmah krenula uzbrdo te su se trkači prvih 13 kilometara penjali do maglom obavijenog Nanosa, praćeni jakim vjetrom. Srećom, najavljena kiša je ipak izostala tako da je to olakšalo uspon velikom broju trkača, s obzirom da su se i natjecatelji s dužih staza spajali na pvu stazu i trčali preko veličanstvenog Nanosa i najvišeg vrha Pleša. Nakon teškog uspona, trkače je čekao spust pitoresknim stazicama sve do centra Vipave, do mjesta s kojeg su se i uputili na svoju pustolovinu. Naša članica utrku je završila za malo manje od pet sati, odnosno za 4.54 sata te je u više nego zadovoljna ostvarenim rezultatom, s obzirom da u ovoj godini nije imala dužih trkačkih treninga te se više fokusirala na funkcionalne treninga, za koje se pokazalo da daju dobre rezultate.

Pročitano 360 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se