Napisao/la  2022-07-25

POSJET „AQUILE TRICOLORI“ IPA ISTRI

(0 glasova)

Moto klub „Aquile tricolori“ iz Rima ponovo je posjetila IPA Istru. Klub IPA Istru i talijanski moto klub „Aquile tricolori“ iz Rima veže dugogodišnje prijateljstvo članova, a prvi posjet Istri predvodio je predsjednik kluba Pino Del Pico 2013. godine.

Od tog dana uzajamni posjeti su se nastavili u vidu odlazaka i dolazaka članova oba kluba u Istru, odnosno Rim, gdje su se domaćini trudili prezentirati svoju zemlju, ali i druženje kroz služenje prijateljima.
Druženje je u Istri započelo dana 07.06 ove godine, kada su u poslijepodnevnim satima pristigli članovi „Aquile tricolori“. Dočekani su na Porečkom Motodromu gdje je druženje potrajalo do dugo u noć.
Nastavak druženja uslijedio je 8. lipnja 2022. godine kada je delegacija djelatnika talijanske državne policije, koje je predvodio zamjenik predsjednika kluba Antonio Pontuale na svojim motociklima „Harley Davidsonima“ pristigla na pulsku Rivu, gdje ih je dočekao predsjednik kluba IPA Istra, Loris Kozlevac sa suradnicima. Nakon kraćeg upoznavanja uz stručno vodstvo turističke voditeljice  delegacija je obišla pulski Amfiteatar, Kaštel, Slavoluk Sergijevaca, ali i ostale znamenitosti u Puli, nakon čega je za goste organiziran ručak u restoranu Betiga, te vožnja quadovima na Porečkom Motodromu.
Četvrtak je iskorišten za kontakte sa Zajednicom Talijana Poreč te obilaskom grada Poreča, ručkom u A/C Bijela Uvala nakon čega je uslijedila zabava na moru, točnije vožnja „Yet skii“ i okončana „Lovačkom večerom“ u Kloštru. Dane 10. i 11. lipnja, članovi „Aquile Tricolori“ su iskoristili da sa svojih 11 jedinstvenih „Harley Davidson“ motocikala sudjeluju na druženju članova Harley Davidson Ovnera (vlasnika Harley Davidsona), koji je tog vikenda održan u Portorožu u Sloveniji. Ujutro 12. lipnja uslijedio je oproštaj u Baderni, gdje je poslužen „zakašnjeli doručak“ da bi u 10.00 skupina krenula prema Italiji i Rimu u želji da se što skorije ponovno vidimo. Zahvaljujemo svim aktivnim i počasnim članovima IPA Istra kao i sponzorima koji su pomogli u dočeku, organizaciji druženja i konačnom proteku boravka članova „Aquile Tricolori“ u Istri. Ponovni susret sa predstavnicima kluba „Aquile tricolori“ imala je i naša članica Alica Rosić-Jakupović, koja se u Rimu našla na službenom putovanju, te 15. lipnja prije povratka u Hrvatsku izdvojila kraće vrijeme da zajedno sa predsjednikom kluba Pinom del Pico i članom Marcom Martinelliem obiđe Vatikanske vrtove, Trg Sv. Petra, prekrasan vidikovac na jednom od brežuljaka Monte Mario odakle se vidi cijeli Rim, najstariji most u Rimu Monte Milvio, te niz drugih znamenitosti prekrasnog Rima. Zastava IPA Istre je zavijorila ispred Vatikana kao znak da i ovdje vrijede jednaka pravila o prijateljstvu .Naravno da kratko vrijeme nije bilo dovoljno za razgled većeg broja znamenitosti, ali je bilo sasvim dovoljno da se steknu nova prijateljstva i iskusi poznata gostoljubivost i galantnost Rimljana.  
Do nekog ponovnog susreta ostaju lijepe uspomene iz obje zemlje !

Pročitano 470 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se