Napisao/la  2024-01-06

NAJBOLJI SPORTAŠ I TRENER GODINE GIOVANNI I VALTER CERNOGORAZ

(1 Glasaj)

2023. godina za obitelj Cernogoraz zaista je donijela jedan predivan božićni poklon u vidu nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša, odnosno najboljeg trenera godine.

Premda smo svi priželjkivali, a i potiho očekivali da će vrijedan rad, trud i zalaganje oca i sina Cernogoraz biti okrunjeni ovom predivnom nagradom Hrvatskog olimpijskog odbora, svi smo sa neskrivenim ponosom dočekali ovu vijest i svečano proglašenje, uz tihu mantru „Zaista su zaslužili!“.
Teško je napisati prigodne riječi koje već nisu prenijeli i drugi mediji, ali skromni i posvećeni otac Valter i sin Giovanni Cernogoraz kao naši članovi IPA Istre, koje već dugi niz godina poznajemo i pratimo, zrače jednom smirenošću i samodisciplinom koja se može uočiti samo kod vrhunskih sportaša. Nenametljivi u razgovoru, skromni u svom nastupu, što su i sami izrazili u svojim govorima prilikom dodjele ovog velikog priznanja HOO-a, istakli su se u velikom broju odličnih hrvatskih sportaša koje Hrvatska ima i zasjali na tronu. Ove godine Giovanni Cernogoraz osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu u Bakuu i zlato na Europskom prvenstvu u Osijeku, stoga je zasluženo stiglo i priznanje HOO-a. Uslijedila je i nagrada Istriana za postignuća u sportu Istarske županije. Kako je to već u našoj Istri stari običaj, veliki rezultati zaslužuju i velike fešte, pa su tako na Valterovu i Giovannijevu feštu čast doći imali i predsjednik RK IPA Istre Loris Kozlevac i njegov zamjenik Igor Dasović. Proslavi su se pridružili prijatelji i rodbina, predstavnici lokalne zajednice koji svi podržavaju rad obitelji Cernogoraz, ali i njegovi partneri na takmičenjima. Ali niti nakon fešte nema odmora, kreću pripreme za Olimpijske igre u Parizu gdje će Giovanni nastupiti u disciplini trap (pojedinačno) 29. i 30. srpnja 2024. godine.
Obitelji Cernogoraz želimo i dalje nizanje sportskih uspjeha na ponos cijele Hrvatske!

Pročitano 883 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se