Napisao/la  2023-09-11

ODRŽAN UPRAVNI ODBOR NA BUTONIGI

(0 glasova)

Dana 6. rujna 2023. godine, nakon ljetne stanke, Regionalni klub IPA Istra održao je svoju redovitu sjednicu upravnog odbora.

Upravni odbor održan je u prostorima Istarskog vodovoda Buzet pored jezera Butoniga. Prije same sjednice direktor Mladen Nežić i šef postrojenja David Krajcar predstavili su postrojenje Istarskog vodovoda na Butonigi i način opskrbe Istre vodom. Istarski vodovod Buzet je okosnica vodoopskrbnog sustava Istre. Izgradnja je započela 1930. godine kaptažom izvora Sv.Ivan kraj Buzeta i bila je jedan od najvećih infrastrukturnih zahvata u povijesti istarskog poluotoka. Postrojenje za kondicioniranje vode Butoniga je otvoreno 25.6.2002. godine i predstavlja jedan od modernijih sustava. Kroz zanimljivu šetnju od kontrolne sobe, pa sve do odvojenih pogona za pojedinu obradu vode kako bi bila višestruko provjerena i sigurna za isporuku, članovi upravnog odbora dobili su informaciju kako straha od nestašice vode nema za Istru, a voda do Pule je kombinacija više izvora, pa i iz jezera Butoniga, tako da smo zaključili da pijemo „gemišt“. Nakon obilaska nastavljen je radni dio, gdje je kao točka dnevnog reda razmatrano financijsko stanje Kluba, potom pripreme za Memorijal Adriano Legović, prijedlozi za izlete u vrijeme Adventa i Božićni domjenak, analizirani su postojeći i kandidati za počasne članove. Nakon sjednice nastavljeno je druženje sa domaćinima u ugodnom i prirodnom ozračju postrojenja, koje obiluje netaknutom prirodom, zelenilom i vodom kao izvorom života.
Još jednom zahvaljujemo domaćinima na prijemu, razgledu i druženju!

Pročitano 158 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se