Napisao/la  2023-08-25

GIOVANNI CERNOGORAZ SVJETSKI PRVAK U TRAPU

(0 glasova)

Hrvatski reprezentativac i naš počasni član Giovanni Cernogoraz se uzdigao do samog vrha streljačkog svijeta osvojivši naslov svjetskog prvaka u trapu na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Bakuu, Azerbejdžan.

Njegova izvanredna predstava u finalu, tijekom koje je precizno pogodio 44 od 50 glinenih meta, nije samo osigurala zlato, već je i potvrdila njegovu iznimnu dominaciju nad konkurencijom. Giovanni je započeo finale s nevjerojatnim tempom, postigavši savršenih 12 pogodaka za redom, što mu je omogućilo čvrsto vodstvo koje nije ispuštao do samog kraja. Njegova tehnička preciznost i smirenost na stazi bili su ključni faktori koji su ga doveli do zlatne medalje. Njegov uspjeh nije samo odjeknuo u samoj streljačkoj zajednici, već je i za Hrvatsku bio povijesni trenutak. Osvajanjem svjetskog naslova, Cernogoraz je postao dvostruki heroj jer je istovremeno i osigurao normu za sudjelovanje na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine. Nakon pobjede, Cernogoraz nije krio svoju radost i ponos. "Ponosan sam na sebe, svoju obitelj i hrvatsko streljaštvo. Naporno sam radio za ovo, ovo je veliki rezultat za moju zemlju. Nakon što sam kroz raspucavanje osigurao olimpijsku normu, u finalu mi je bilo lakše", istaknuo je. Osim Giovannija, u kvalifikacijama trapa su nastupila još dva hrvatska predstavnika, zakođer počasni članovi IPA ISTRA, Josip Glasnović je s 121 pogotkom zauzeo 25. mjesto, dok je Anton Glasnović postigao 120 pogodaka, plasiravši se na 39. mjesto. Njihovi nastupi također su doprinijeli Hrvatskom uspjehu na ovom prestižnom natjecanju.

Pročitano 337 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se