Napisao/la  2023-10-02

IPA ISTRA NA 3. MEMORIJALU IVAN TODORIĆ

(0 glasova)

Memorijalna utrka Ivan Todorić održava se već treću godinu u organizaciji Policijske uprave istarske i u suorganizaciji dvije policijske udruge Regionalnog kluba IPA Istra i  Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra, u spomen i sjećanje na kolegu Ivana Todorića, koji nas je nažalost prerano napustio.

Protekle subote, 30. rujna 2023. godine, kao i svake godine u ovo vrijeme, IPA-ovci se uključuju u organizaciju i provedbu humanitarne utrke građana i policajaca na dužoj stazi od 11 300 metara i kraćoj od 2209 metara (simbolična dužina datuma kada je stradao pokojni Ivan). Gotovo 300 sudionika humanitarne utrke potrčalo je u spomen na našeg Ivana koji je kao djelatnik Policijske postaje Pula-Pola stradao u prometnoj nezgodi 22. rujna prije pet godina prilikom dolaska na posao. Svakako je važno naglasiti da je sav prihod od kotizacija uplaćen na račun Zaklade policijske solidarnosti, koja brine o policijskim službenicima u potrebi. Sudionici obje utrke krenuli su od bivšeg policijskog kampa u Valbandonu te su se spustili prema obali mora, odakle su šetnicom nastavili preko Hidrobaze. Sudionici rekreativne utrke vratili su se nazad istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo. Put ih je vodio kroz kamenolom, a potom u šumu sve do tvrđave Monto Grosso, uvale Zonka  i obalne bitnice Valmaggiore, nakon čega su se šumskim puteljcima vratili do lučice Štinjan i nazad cestom prema Puntiželi i kampu u Valbandonu. Posebno emotivna bila je podjela nagrada i medalja u kojoj ej sudjelovao i otac pokojnog Ivana, naš donedavni kolega Zlatko Todorić, koji je i sam trčao dužu dionicu. U kategoriji policajaca na postolje se popeo i pozamašan broj IPA članova, te su rezultati sljedeći:

Utrka 2.209 metara – policija muškarci
1. Jurica Fapali (PU zagrebačka)
2. Emir Jakupović (PU istarska) – IPA Istra
3. Ivan Abramović (PU istarska)

Utrka 2.209 metara – policija žene
1. Renata Dobrec (PU primorsko - goranska)
2. Ivana Vrekalić (PU istarska)
3. Suzana Sokač (PU istarska) – IPA Istra

Utrka 11.300 metara – policija muškarci
1. Marko Sambol (PU vukovarsko - srijemska)
2. Franjo Ileković ( Ravnateljstvo policije) – IPA Šibensko-Kninska
3. Roman Maglić (PU karlovačka) - IPA Karlovac

Utrka 11.300 metara – policija žene
1. Nives Šimić (PU zagrebačka)
2. Nataša Rogić (PU istarska) – IPA Istra
3. Silvana Kljufas (PU brodsko - posavska)

Veselimo se i sljedećoj godini kada želimo i nadalje biti ponosni suorganizator ove hvalevrijedne utrke!

Pročitano 613 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se