Napisao/la  2023-10-16

IPA ISTRA DOMAĆIN VII MEMORIJALA ADRIJANO LEGOVIĆ

(0 glasova)

Proteklog vikenda u pomalo sjetnom ali pravom ribičkom raspoloženju održan je i VII Memorijal Adrijano Legović na Krokodilskoj i Glavnoj bari u Cerovlju.

U spomen na našeg dragog kolegu Adrijana Legovića koji nas je, nažalost, prerano napustio, u nazočnosti njegove obitelji koja svake godine svojim dolaskom podržava strastvene ribiče, kakav je bio i sam Adrijano, u pravom svečarskom ali i ribičkom raspoloženju 14 ekipa, što domaćih, što stranih, odmjerilo je snage. Predivno vrijeme ali i dugogodišnje iskustvo išli je u prilog ukupnom pojedinačnom pobjedniku Krunoslavu Međimurcu, članu ekipe IPA Umag, koji je sa ulovljenih 12963 g, odnosno 1 negativnim bodom, izborio prvo mjesto u A sektoru. Naš Kruno je ujedno ulovio i najveću ribu na natjecanju – kapitalca amura težine 5163 g.
Drugo mjesto je zauzeo Milan Lovrenčić , član PŠD Račka 2 (Slovenija) sa ulovljenih 4690 g, odnosno 1 negativnim bodom u B sektoru.
Đorđe Velenderić, član IPA Pazin 1, ujedno i jedan od glavnih organizatora događaja, sa ulovljenih 4859 g zauzeo je treće mjesto (2 negativna boda zarađena drugim mjestom u A sektoru, ali većom kilažom od drugoga u B sektoru).
Najbolja ekipa je PŠD Račka 2 (Slovenija) u sastavu Koreh Silvoi Milan Lovrečić sa 6 negativnih bodova (5+1), dok je drugo mjesto zauzela ekipa IPA Pazin 1 u sastavu Đorđe Velenderić i Massimo Russi također sa 6 negativnih bodova (2+4), no nešto manjom kilažom od prve ekipe. Trećeplasirana ekipa je ekipa IPA Ljubljana – Istra u sastavu Vardijan Marijan – Nelfi Blažević sa 8 negativnih bodova (3+5).
Svojim dolaskom na ribičku feštu počastio nas je predsjednik IPA Hrvatske Miljenko Vidak koji je zajedno sa predsjednikom Kluba IPA Istra Lorisom Kozlevcem uručio pehare i medalje najboljima. Svim natjecateljima su poželjeli puno uspjeha u daljnjim ribičkim natjecanjima i povratak na natjecanje u Istru i sljedeću godinu. Nakon napornog rada i puno ribičkih priča koje su ekipe međusobno izmijenile svi su prionuli na pripremljen obrok, nakon kojeg je uslijedilo druženje ekipa u ugodnom ambijentu prostora SRD Pazinčica. Velike zahvale idu obitelji Legović na podršci , SRD Pazinčica na domaćinstvu u njihovim prostorima, našem Ratku na suđenju, Đoletu na organizaciji , te svim članovima koji su doprinijeli organizacijski i logistici.

Još veće zahvale idu klubovima koji su se odlučili družiti sa nama sa željama da se sljedeće godine vidimo u još većem broju!

Pročitano 107 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se